hmmOctavia, no to do zobaczyska .....
Podłączenie głóśników w tylnych drzwiach...
Zwiń
X
-
Podłączenie głóśników w tylnych drzwiach...
Witam,
mimo przeszukiwania archiwum nie znalazłem tego czego szukam.
Chodzi mi o to w jaki sposób podłączyć głośniki które znajdują się w tylnych drzwiach auta. Pytam z ciekawości gdyż jak kupiłem auto tylne głośniki nie grają, a chciałbym posłuchać jaka jest różnica w odbiorze dzwięków przy dodatkowo grających tylnych głośnikach.
Czy jest to tylko kwestia podłączenia kabli do kostki radia? Jeżeli tak to których?
Pozdrawiam,Dioralop
-
-
Zamieszczone przez dioralopChodzi mi o to w jaki sposób podłączyć głośniki które znajdują się w tylnych drzwiach auta.
Sprawdź kostkę, podważ tą małą maskownicę i jak wyjmiesz głośnik to będziesz wiedział czy jest podłączona kostka.
Co do podłączenia kostki do radia: są dwie kostki, w jednej chyba 4 kable, a w drugiej powinno być 8 kabli (wszystkie piny w kostce zajęte) - tak kostak musi być wpięta do radia, ale skoro gra Ci przód (a zakładam, że nie masz zew. wzmaka) to ta kostak musi być wpięta, oczywiście o ile ktoś nie wyciął reszty kabli - ale raczej nie miało by to sensu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dioralopChodzi mi o to w jaki sposób podłączyć głośniki które znajdują się w tylnych drzwiach auta.
Zamieszczone przez dioralopPytam z ciekawości gdyż jak kupiłem auto tylne głośniki nie grają, a chciałbym posłuchać jaka jest różnica w odbiorze dzwięków przy dodatkowo grających tylnych głośnikach.
:!: grający dodatkowo tył wprowadza tylko jedno - qpę, czyli bedzie grało gorzejWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Witam, w mojej skodzie była instalacja tylko na tweetery + średniotonowe (przód). Do tylnych drzwi oraz głośników do półki nie było wcale instalacji. Nawet w kostce ISO do radia nie było kabli na tył.
Najprościej wpiąć do kostki ISO cztery wtyki z uniwersalnej kostki, aby nie rozwalać orginalnej i tylko ciągnąć kable do półki i drzwi.Auto: Octavia I
Silnik: 1.6 SR 74kW
Wielkopolskie
Poznań
Komentarz
-
Komentarz